Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

TA ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ η συνέχεια


...................  από τον  Βαγγέλη 

H Ειρήνη είχε πολλές απορίες γύρω από το ναζισμό . Όλο ερωτήσεις ήταν. Ο Χανς όλο απαντούσε στις ερωτήσεις  γιατί ήξερε από νεοναζισμό . Έκανε πολλά χρόνια ξιφασκία και εκεί σύχναζαν και οι ναζιστές , οι οποίοι πολλές φορές προσπάθησαν να τον πλέξουν αλλά αυτός δεν ήθελε να έχει καμιά σχέση μαζί τους .
Μια μέρα ενώ  συζητούσαν στο τραπέζι , ξαφνικά το  κουδούνι χτύπησε  επίμονα και τους έκοψε  την συζήτηση. Μπήκε  μέσα κλαίγοντας η Τερέζα , η αδερφή της Νέλιας Όλοι προσπαθούσαν  να καταλάβουν τι έλεγε  μέσα στους λυγμούς της η μικρή Φιλιππινέζα. Κι Όλγα άρχισε να τρέμει. Ο νους της πήγε  στα δύο τέρατα που είχαν ξεφύγει  και κυκλοφορούσαν ακόμα  ελεύθερα

Εντωμεταξύ ο μπαμπάς του Σάμγουελ πέθανε και μετά την  κηδεία για να μην είναι μόνος ο Σάμγουελ και στεναχωριέται τον πήραν η Όλγα η Ειρήνη και ο Αππελής να πάνε μια βόλτα.
 Πρώτα πήγαν για την πρόβα που είχαν τα 2 κορίτσια και μετά   στο νοσοκομείο να δουν την Νέλια η οποία ήταν καλύτερα
 Δίπλα από την Νέλια ήταν το παραμύθι που την είχε δώσει ο μπαμπάς του Σάμγουελ .Το πήρε ο Αππελής και της το διάβασε. '' παραμύθια από την Αφρική''.

<< Μια φορά κι έναν  καιρό ζούσε ο ήλιος με την γυναίκα του την σελήνη και το νερό με την γυναίκα του την θάλασσα.
Μια φορά ο ήλιος αποφάσισε να κάνει στο νερό το τραπέζι. Όταν του το ανακοίνωσε το νερό του έλεγε ότι δεν θα χωράνε όλοι γιατί αν έρθει θα πρέπει να φέρει και όλους τους συγγενεις του.
 Τότε ο ήλιος τον είπε ότι θα φτιάξει για αυτό ένα παλάτι .Έτσι κι έγινε .
Όταν έφτιαξε το παλάτι,  τους προσκάλεσε .Το νερό είχε αμφιβολίες για το αν θα τους χωρούσε όλους το παλάτι , μαο ήλιος ήταν σίγουρος .

Μπήκε λοιπόν μέσα το νερό και  πλημμύρισε όλο το σπίτι . Τότε ο ήλιος και η γυναίκα του πήγαν στο πάνω πάτωμα .Όταν μπήκανε όλοι σχεδόν οι συγγενείς του νερού ,ο ήλιος και η γυναίκα του αναγκάστηκαν να ανεβούν  πάνω στην στέγη . Ύστερα  ρώτησε πάλι το νερό αν θα  μπούνε και οι τελευταίοι και  ο ήλιος για να μην ντροπιαστεί συμφώνησε . Αφού  μπήκανε  και τα τελευταία νερά ο ήλιος και η γυναίκα του ανέβηκαν  πάνω στον ουρανό για να μην βραχούν .>>