Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΕΝΕΝΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ....η συνέχεια από τον Βαγγέλη



……….Στο χωριό είχε σπάσει ένας αγωγός και είχε μολύνει τον νερό που πίνανε .
Οι κάτοικοι  αρρώστησαν . Όλοι νόμισαν ότι έφταιγε το εργοστάσιο  του κ. Βγένα αλλά τελικά υπεύθυνο ήταν ένα άλλο εργοστάσιο .
Δώσανε όμως πρόστιμο και στον κ. Βγένα γιατί οι αγωγοί του εργοστασίου του έφταναν  στα νερά της θάλασσας.
Στο χωριό ήρθαν δημοσιογράφοι να πάρουν συνέντευξη. Ήρθε και ο κ. Πάσχος ο φίλος δημοσιογράφος του κ. Αλέξανδρου. Μαζί του  έφερε και μία άλλη δημοσιογράφο την Λαμπρούλα που ήταν πολύ όμορφη και ο κ. Αλέξανδρος την συμπάθησε πολύ .
Ο κ. Αλέξανδρος την πήγε  να κάνουν πικ νικ στο δάσος εκεί  που είχαν φυτέψει τα παιδιά δέντρα .Της μίλησε  για τον μπαμπά του πόσο τον αγαπούσε και πως μέσα από ένα παιχνίδι τον έκανε να αγαπήσει το περιβάλλον. Αυτό το παιχνίδι το παίξαν μετά ο κ. Αλέξανδρος με την Λαμπρούλα. Όταν ήρθε η στιγμή η Λαμπρούλα να φύγει ο Κ. Αλέξανδρος στεναχωρήθηκε.
Μια μέρα , όταν ο κ. Βγένας μπήκε μέσα στο σπίτι είδε την Ελένη την κόρη του  άρρωστη και κάθισε στο πλευρό της μέχρι να γίνει καλά. 

Οι σχέσεις του δασκάλου και του κ. Βγενά δεν ήταν και πολύ καλές .
Καθώς ο κ. Αλέξανδρος γυρνούσε από το σχολείο είδε τον κ. Βγένα .Ήθελε  να αλλάξει δρόμο γιατί νόμιζε πως θα ξανά μαλώνανε και θα γινόταν ρεζίλι. Όμως ο κ. Αλέξανδρος δεν πρόλαβε  και ο κ. Βγένας  τον χαιρέτησε  και του ζήτησε να πάνε να καθίσουν   σε ένα καφενείο να μιλήσουν . Ο κ. Αλέξανδρος παραξενεύτηκε πολύ .Ο κ. Βγενάς του  είπε ότι όντως στην αρχή τον αντιπαθούσε αλλά στην συνέχεια τον συμπάθησε πολύ μετά από αυτό που έκανε να δώσει τα λεφτά του ταμείου της τάξης για να βγει από το νοσοκομείο η εγγονή του μπάρμπα- Αντρέα.
Στη συνέχεια του πρότεινε να του δώσει  κάτι γραφεία που είχε χτίσει .Ο  κ. Αλέξανδρος πετάχτηκε αλαφιασμένος και άρχισε να λέει τα όνειρα που είχε , αλλά σταμάτησε ξαφνικά να μιλάει γιατί σκέφτηκε πως δεν είχε λεφτά .Τότε  ο κ. Βγένας του έδωσε μια επιταγή. Χαρούμενος ο κ. Αλέξανδρος έφυγε να πάει να το ανακοινώσει στα παιδιά. ……………