Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΔΑΜΙΑΝΟ

Ο Δαμιανός είναι ένα αγόρι γεμάτο ανησυχίες .Με τα μαθήματά του δεν ασχολείται ιδιαίτερα ,δεν θέλει να διαβάσει ούτε και να γράψει είναι δηλαδή ένας τεμπελάκος .Του αρέσουν πολύ οι Κυριακές γιατί μπορεί και χουζουρεύει και μισεί τις Δευτέρες που πρέπει να ξυπνήσει και να πάει στο σχολείο .
Είναι κακογράφος , τα γράμματά του είναι σαν ορνιθοσκαλίσματα , είναι όμως ορθογράφος και έχει πολύ ωραίες ιδέες στην έκθεση –έχει μοιάσει στους γονείς του που έχουν λογοτεχνικό ταλέντο .Στο σχολείο έχει καλή σχέση με τα αγόρια ,αλλά όχι και με τα κορίτσια , που του είναι αδιάφορα .Μερικές φορές εκνευρίζεται με το φίλο του τον Γιωργή και μαλώνουν .
Είναι χαρακτήρας ακατάστατος , γιατί αφήνει τα πράγματά του όπου ναναι και πολλές φορές χάνει τα μολύβια του και τους χάρακές του .

Στην οικογένειά του τα πάει πιο καλά με τη μαμά του , που τον υποστηρίζει .Νομίζει πως ο μπαμπάς του αγαπάει πιο πολύ την αδερφή του την Ασπασία την οποία ζηλεύει .Με τη Ασπασία που έχουν κάποια διαφορά ηλικίας συχνά μαλώνουν ,αλλά την αγαπάει και πάντα ζητάει τη βοήθειά της , γιατί εκείνη ξέρει καλύτερα .Είναι καλόκαρδος και δεν κρατάει θυμό .Όταν τον μαλώνουν στο λεπτό έχει ξεθυμώσει .
          Είναι ένα αγόρι που έχει άποψη που την υποστηρίζει και έχει τόλμη. Αυτό φάνηκε στο παζάρι των αυτοκινήτων που δε φοβήθηκε μπροστά στους μεγάλους , όταν προσπάθησε να σταματήσει την πώληση του αυτοκινήτου .
Είναι χαρακτήρας αποφασιστικός .Με υπομονή και επιμονή μπόρεσε να διορθώσει τα τις αδυναμίες του , να μιλάει καθαρά , να κάνει καλά γράμματα και να τακτοποιεί τα πράγματά του .
          Σε μερικούς από μας έχει γίνει πρότυπο και θα θέλαμε να του μοιάσουμε .