Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ένα ταξίδι στο βυθό

        Το περσινό καλοκαίρι με τη φίλη μου την Ειρήνη και τον μεγάλο ξάδερφό μου κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι στο  βυθό της θάλασσας .
        Στην αρχή είδαμε μικρά και μεγάλα πολύχρωμα ψαράκια σε ομάδες Παντού υπήρχαν πυκνά πράσινα φύκια και βράχια με παράξενο σχήμα .Όλα αυτά τα βλέπαμε μέσα από το υποβρύχιο που είχε νοικιάσει ο ξάδερφός μου για μα εβδομάδα . Όλα ήταν φανταστικά , τα νερά καταγάλανα .
      Όταν αυξήσαμε την ταχύτητα , κάτι μας χτύπησε στο πάνω μέρος . Ανυψωθήκαμε λίγο ,αλλά αυτό είχε μετακινηθεί και δεν δώσαμε σημασία . Καθώς κατεβαίναμε είδαμε ένα βυθισμένο καράβι . Πρέπει να ήταν πειρατικό , γιατί είχε μεγάλα σιδερένια κανόνια και από ένα μπαούλο ξεχείλιζε ολόκληρη περιουσία . Βάλαμε τις ειδικές στολές και βγήκαμε από το υποβρύχιο για να το εξερευνήσουμε . Όταν πλησιάσαμε ακούσαμε τρομακτικούς θορύβους .Πρώτος ο ξάδερφος μου ανέβηκε στο  καράβι και μετά μας έκανε νόημα να πάμε κι εμείς .Επικρατούσε απόλυτη ησυχία , το μόνο που ακουγόταν ήταν ένας θόρυβος από το αμπάρι .Όλοι μείναμε ακινητοι .Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο θόρυβος έγινε πιο δυνατός .Ξαφνικά εκεί που αναρωτιόμασταν τι να είναι πετάχτηκε από μέσα ένα τεράστιο χταπόδι με δυο γουρλωτά μάτια και ένα μεγάλο στόμα έτοιμο να μας καταβροχθίσει .Πανικοβληθήκαμε και το βάλαμε στα πόδια ...Ευτυχώς προλάβαμε και μπήκαμε όλοι αλλά καθώς έμπαινε ο ξάδερφός μου εμφανίστηκε ένας καρχαρίας με κοφτερά δόντια . Ευτυχώς του τράβηξε μόνο το βατραχοπέδιλο .Τρομαγμένος κατάφερε να βάλει μπρος τη μηχανή .Καθώς ανεβαίναμε συζητούσαμε για αυτά που είδαμε .
      Ησυχάσαμε μόνο όταν φτάσαμε στην επιφάνεια . Σε πολύ λίγη ώρα βρισκόμασταν ήδη στον Μαρμαρά .

                                                                                            Ιωάννα