Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μια πόλη ......σαν την Ατλαντίδα

Μια φορά κι έναν καιρό κοντά στο νησί της Σαντορίνης υπήρχε μια πόλη που την λέγανε Φαντασία .
          Ήταν πανέμορφη με πολλά σπίτια και πολλούς κατοίκους .Όλα στη πόλη αυτή ήταν φτιαγμένα από χρυσό και ασήμι .Στη μέση της πόλης βρισκόταν ένα τεράστιο παλάτι με πολλά αγάλματα , κήπους και όμορφα λουλούδια . Το σχήμα του ήταν κυκλικό και γύρω γύρω είχε πολλούς καταρράκτες . Στην πόλη ακόμα υπήρχαν δυο τρεις αγορές με πολλά καταστήματα . Βασιλιάς της πόλης ήταν ο Αρθούρος ,ο οποίος είχε κάνει την πόλη θεσπέσια .
          Ξαφνικά μια μέρα έγινε ένας δυνατός σεισμός που προκάλεσε μικρές καταστροφές .Αιτία ήταν το ηφαίστειο της Σαντορίνης που τους προειδοποίησε ,αλλά αυτοί δεν κατάλαβαν τα μηνύματά του .
Μετά από τρεις μέρες ξανάγινε ένας πιο δυνατός σεισμός  .Ακολούθησε μια δυνατή έκρηξη του ηφαιστείου που σήκωσε μεγάλα κύματα και όλη η πόλη της Φαντασίας βυθίστηκε κάτω από το νερό .
          Μέχρι και σήμερα οι επιστήμονες ψάχνουν για την πόλη ,αλλά δεν μπορούν να τη βρουν .

                                                       Θανάσης

                 
 
Πριν από εκατοντάδες χρόνια στο Ιόνιο πέλαγος υπήρχε ένα νησί που το λέγανε <<Χρυσό νησί >>.
          Ήταν πολύ όμορφο με πολλά δέντρα και λουλούδια . Παντού υπήρχαν μεγάλα αγάλματα , κήποι με λίμνες και παιδικές χαρές . Ήταν ένα νησί πολύ πλούσιο .Το μεγαλύτερο κτίριο ήταν το ανάκτορο που ήταν όλο από χρυσάφι. Έξω από αυτό υπήρχαν μαγαζιά και πολλά σπίτια πλουσίων και φτωχών . Τα πλούσια σπίτια είχαν μαρμάρινες σκάλες , κήπους και πολύ μεγάλες πόρτες , ενώ τα φτωχά ήταν μικρά μια δυο παράθυρα και μια πόρτα όλο κι όλο .Δίπλα στο ανάκτορο υπήρχε ένας μεγάλος καταρράκτης και λίγο πιο πέρα ένα ηφαίστειο .
          Κάποτε  το ηφαίστειο άρχισε να βγάζει καπνούς και μετά από δυο μέρες εξερράγη .Οι κάτοικοι τρομοκρατήθηκαν ,και άρχισαν να τρέχουν αλλά βρίσκονταν σε αδιέξοδο .Η λάβα συνέχιζε να χύνεται , να καίει σπίτια και να σκοτώνει ανθρώπους . Αφού πέρασε λίγη άρχισε να σχίζεται το έδαφος. Το μισό νησί έπεσε μέσα στο ρήγμα. Μόλις σταμάτησε ο σεισμός το ρήγμα έκλεισε και δεν υπήρχε τίποτα πια .Το νησί είχε χαθεί και σβήστηκε από τον χάρτη .

                                                                 Ιωάννα

          Πριν από εκατοντάδες χρόνια σ΄ένα νησί του Αιγαίου ,στον Βούρκο , υπήρχε μια πόλη , η Πολεμαίδα .
          Ήταν πολύ πλούσια , είχε πολλά σπίτια και οι κάτοικοι είχαν μια πολύ καλή ζωή . Στην πλατεία υπήρχε ένα άγαλμα και ένα συντριβάνι . Τα σπίτια της ήταν διώροφα με κεραμίδια και γυάλινα παράθυρα .Στην άκρη της πόλης βρισκόταν μια αστραφτερή λίμνη . Λίγο πιο πέρα υπήρχε μια εκκλησία .Κάθε καλοκαίρι στην πόλη γινόταν ένα πανηγύρι .Όταν γιόρταζε ο Άγιος πηγαίνανε όλοι στην εκκλησία να προσευχηθούν .
          Ξαφνικά , μια μέρα , εκεί που δούλευαν οι κάτοικοι ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος .Οι άνθρωποι στην αρχή δεν έδωσαν σημασία .Μετά όμως ακούστηκε πιο δυνατά και οι άνθρωποι βγήκαν έξω και είδαν να βγαίνει από το ηφαίστειο καπνός .Αμέσως ένας δυνατός σεισμός ταρακούνησε την πόλη και η λάβα του ηφαιστείου την σκέπασε όλη . Η γη άνοιξε στη μέση και η πόλη βυθίστηκε .Ούτε ένα κομμάτι από το νησί δεν είχε απομείνει .

                                                                      Θανάσης .