Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ....συνέχεια

Η ηρωίδα του μυθιστορήματος <<Στο τσιμεντένιο δάσος >> είναι η Κόννη .


Η Κόννη είναι μοναχοκόρη και ζει με τους γονείς της στη Βοστώνη της Αμερικής όπου εκεί εργάζονται χρόνια σαν αρχιτέκτονες . Νοσταλγούν πάντα την πατρίδα γι΄αυτό κάθε καλοκαίρι πηγαίνουν στην Ελλάδα ,εκεί που είναι η γιαγιά Ελπινίκη , η θεία και ο θείος με τα παιδιά τους .

Η ηρωίδα μας ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι , δυνατό αλλά μερικές φορές οξύθυμο . Από μικρή η μαμά της συνήθιζε να την ντύνει στα κόκκινα και της έχει γίνει συνήθεια και τώρα που μεγάλωσε .Της αρέσει να φωνάζει τη μαμά της <<μάνα >> γιατί θεωρεί ότι το <<μάμη>> και το << μαμά >> δεν της ταιριάζουν . Θεωρεί ότι μεγάλωσε και θα πρέπει οι γονείς της να την αφήνουν να κάνει κάποια πράγματα μόνη , όπως για παράδειγμα να ταξιδέψει μόνη με το αεροπλάνο

για την Ελλάδα , όπως κάνουν οι φίλες της . Η μαμά της όμως έχει πάντα την έννοια της και την προστατεύει , όλο <<ΠΡΟΣΕΧΕ>> της λέει…………



                                                                      Πηνελόπη, Ειρήνη , Γιώργος


Διαβάζοντας τις πρώτες 30 σελίδες του βιβλίου η ηρωίδα μας , η Κόννη , μας θύμισε μια άλλη ηρωίδα γνωστού παραμυθιού την Κοκκινοσκουφίτσα .


Κατά αρχάς τα ονόματά τους είναι σχεδόν όμοια <<Κοκκινοσκουφίτσα >> η μία , << Κόννη Σκουφίτση>> η άλλη . Ντυμένες στα κόκκινα και οι δυο .


Στο παραμύθι η Κοκκινοσκουφίτσα πάει στη γιαγιά της που ζει στο δάσος με ένα καλαθάκι που της ετοίμασε η μαμά της . Το ίδιο και η Κόννη . Η γιαγιά της είναι άρρωστη στην Ελλάδα και επειδή οι γονείς της δεν μπορούν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους στέλνουν την Κόννη .Κι εδώ η μαμά της ετοιμάζει ένα καλαθάκι με δώρα για τη γιαγιά Ελπινίκη .
Ξέροντας τον κίνδυνο που αντιμετώπισε η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος , φοβόμαστε μήπως και η Κόννη κινδυνέψει ………………..

Περιμένουμε την επόμενη ώρα της Φιλαναγνωσίας με πολλή αγωνία !!!

                                                      Ιωάννα, Θανάσης , Αλέξανδρος , Γρηγόρης

            ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ  ............