Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΝΩ -ΚΑΤΩ

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα μακρινό βασίλειο ζούσε μια πλούσια κόρη η Χιονάτη με την όμορφη μητριά της και τις δυο κόρες της .
Η Χιονάτη ζήλευε πολύ τη μητριά της γιατί ήταν  όμορφη και πετυχημένη. Ήθελε πολύ να της μοιάσει αλλά κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο .
Μια μέρα σκέφτηκε να πάει στο δάσος να συναντήσει τους τρομερούς νάνους. Όταν τους βρήκε  ζήτησε να απαγάγουν την μητριά της . Αυτοί πραγματοποίησαν την εντολή της Χιονάτης και την έκλεισαν σε ένα μεγάλο κάστρο από το οποίο δε θα μπορούσε να βγει ποτέ . Ένας βασιλιάς όμως που περνούσε από κει ελευθέρωσε την μητριά και αυτή επέστρεψε στο σπίτι της . Η Χιονάτη θύμωσε πάρα πολύ ,αλλά για να μην  δώσει στόχο έκανε πολλές ετοιμασίες για να την υποδεχτεί .Η μητριά όμως κατάλαβε τι συνέβαινε και έφυγε μακριά με τις δυο κόρες της . Η χαρά της Χιονάτης ήταν τώρα μεγάλη .Πέρασε όμως λίγος καιρός και κατάλαβε η Χιονάτη , πως η μητριά της δεν ενδιαφερόταν  για την περιουσία της ,αλλά την αγαπούσε πραγματικά . Ήταν όμως αργά , η Χιονάτη έμεινε μόνη σε όλη της τη ζωή .

                                                                Πηνελόπη

Η Κοκκινοσκουφίτσα πήγαινε κάποιες φορές  στη γιαγιά της, που έμενε στο δάσος ,  αλλά  πάντα τη συνόδευε ο κυνηγός γιατί φοβόταν .

Ο κυνηγός μια μέρα σκότωσε τον λύκο που ζούσε στο δάσος και χαρούμενος πήγε να τον δείξει στη γιαγιά και στη Κοκκινοσκουφίτσα .
Η γιαγιά μόλις είδε σκοτωμένο τον λύκο  στεναχωρέθηκε πολύ , γιατί αυτός ήταν που πήγαινε κάθε μέρα και την φρόντιζε .Όταν το άκουσε  αυτό ο κυνηγός κατάλαβε το λάθος

του και έβαλε τέλος στη ζωή του .


                                                                            Γιάννης


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια κοπελίτσα που φορούσε όλο βυσσινί ρούχα και γι΄αυτό την έλεγαν Βυσσινίτσα .
Η Βυσσινίτσα ήταν κακιά και δεν αγαπούσε καθόλου τα ζώα . Μια μέρα που βγήκε βόλτα στο δάσος συνάντησε ένα μικρό λυκάκι και το ρώτησε πού πήγαινε . Εκείνο της απάντησε πως ήθελε να πάει στον παππού του που μένει σ΄ένα ξέφωτο λίγο πιο πέρα αλλά δεν ήξερε  τον δρόμο .
Η Βυσσινίτσα του έδειξε ένα μονοπάτι . Αν το ακολουθούσε θα έφτανε πιο γρήγορα στον παππού του . Το μονοπάτι αυτό δυστυχώς οδηγούσε σε αδιέξοδο και το μικρό λυκάκι άρχισε να κλαίει .Τότε ένα σώμα διασωσης ζώων βοήθησε το μικρό λυκάκι και συνέλαβε την κακιά Βυσσινίτσα .

                                                                      Γρηγόρης

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Χιονάτη που πήγαινε κάθε μέρα με ένα καλαθάκι τρόφιμα στη γιαγιά της .
Μια μέρα καθώς προχωρούσε πετάχτηκαν μπροστά της οι εφτά νάνοι , την περικύκλωσαν και άρχισαν να της πετούν μήλα στο κεφάλι . Η Χιονάτη δεν άντεξε και λιποθύμησε . Τότε οι νάνοι την άρπαξαν και την πήγαν στην κακιά μάγισσα .
Η Χιονάτη είχε έναν αδερφό . Μόλις έμαθε τι συνέβη ,πήγε στη μάγισσα και της ζήτησε να του δώσει την αδερφή του . Η κακιά μάγισσα δε δέχτηκε και τότε ο αδερφός έβγαλε ένα όπλο και τη σκότωσε .
Οι νάνοι που φύλαγαν τη Χιονάτη φοβήθηκαν τόσο πολύ που το ΄βαλαν στα πόδια και η Χιονάτη πήγε κοντά στον αδερφό της και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα …………………..

                                                            Μανώλης

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα γουρουνάκι που ζούσε ήσυχα στο σπίτι του.
Το γουρουνάκι όμως αυτό θα γινόταν γεύμα από τους τρεις λύκους που ζουσαν στο δάσος , αν του  κατέστρεφαν  το σπίτι του . Γι αυτό κι έφτιαξε άλλα δυο σπίτια για να κρυφτεί αν οι λύκοι του χαλούσαν το ένα .
Ένα πρωί  λοιπόν ,μόλις είχε ξυπνήσει , άκουσε θόρυβο μπαμ , μπαμ . Φοβήθηκε πολύ όταν είδε πως ήταν οι τρεις λύκοι . Αυτοί με ένα δυνατό φύσημα γκρέμισαν το σπίτι του γουρουνιού . Αμέσως το γουρουνάκι ντύθηκε και από την πίσω πόρτα βγήκε και έτρεξε στο δεύτερο σπιτάκι του . Το επόμενο πρωί όμως να σου  πάλι οι λύκοι έξω από το σπίτι του. Με ένα δυνατό φύσημα γκρέμισαν και το δεύτερο σπίτι του .Το γουρουνάκι πανικοβλημένο μάζεψε γρήγορα κάποια ρούχα και έφυγε από την πίσω πόρτα για το τρίτο σπίτι . Κουρασμένο έπεσε και κοιμήθηκε .
Το άλλο πρωί είχαν ήδη φτάσει οι λύκοι και προσπαθούσαν με το δυνατό τους φυσημα να το γκρεμίσουν κι αυτό .Αυτή τη φορά όμως δεν τα κατάφεραν γιατί το σπιτάκι ήταν πολύ γερό . Έτσι το γουρουνάκι κατάφερε να νικήσει τους κακούς λύκους και χάρηκε πολύ όταν είδε τους λύκους να φεύγουν απογοητευμένοι .
                                                                    Γιώργος

 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ευγενικό , όμορφο και καλόκαρδο κοριτσάκι που η μητέρα του δυστυχώς είχε πεθάνει . Μετά από καιρό ο πατέρας του γνώρισε μια καλή γυναίκα που είχε δυο κόρες πανέμορφες . Στο καινούριο της σπίτι η Σταχτοπούτα δεν έκανε μόνη της τις δουλειές του σπιτιού , τη βοηθούσαν και οι θετές της αδερφές .
Ένα πρωί έφτασε στο σπίτι ένα γράμμα για την Σταχτοπούτα και τις αδερφές της Στο γράμμα έγραφε πώς όλες ήταν καλεσμένες στο χορό του πρίγκιπα. Όποια από τις κοπέλες που θα πήγαινε στο χορό θα του άρεσε θα την παντρευόταν . Οι δυο αδερφες φόρεσαν τα καλά τους , όμως η Σταχτοπούτα δεν είχε να φορέσει τίποτα . Τότε συνάντησε την νονά της που της έδωσε ρούχα να φορέσει .Τα ρούχα αυτά ήταν μαγικά , η Σταχτοπούτα όμως δεν το ήξερε .Αυτή τα έβλεπε αστραφτερά , οι άλλοι όμως σαν κουρέλια που την έδειχναν σαν φτωχόπαιδο . Η νονά της την έστειλε στο παλάτι με μια άμαξα που κουβαλούσε άχυρα , αυτή όμως έβλεπε πως ήταν μια άμαξα γεμάτη διαμάντια . Όταν έφτασε όλοι την κοιτούσαν και αυτή χαμογελούσε .Έτσι όπως φερόταν την νόμισαν για τρελή . Αφού πέρασε λίγη ώρα θυμήθηκε πως η νονά της της έδειξε ένα χαρτάκι που έγραφε 12 τα μεσάνυχτα . Ο πρίγκιπας χόρεψε με όλες τις κοπέλες και γύρω στις 11:30 άκουσε το όνομά της . Χόρεψε μαζί της και αργότερα πήγαν κάπου για να μείνουν για λίγο μόνοι . Μίλησαν λίγο και μέτά αγκαλιαστηκαν .Τότε ο πρίγκιπας έβγαλε το μαχαίρι του και το κάρφωσε στην πλάτη της . Η ώρα είχε πάει 12 μεσάνυχτα και ήταν η ώρα όλα άλλαζαν πάνω της . Τα αχτένιστα μαλλιά της έγινα πολύ όμορφα και τα ξεσκισμένα ρούχα της ένα πολύ όμορφο φόρεμα .
Τότε ο πρίγκιπας κατάλαβε το λάθος του και με το ίδιο μαχαίρι αυτοκτόνησε .

                                                                  Ιωάννα