Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ



Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, για να τιμηθούν ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την αυτήν της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Τζάκσον Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
Στις άλλες χώρες ονομάζεται 'Γιορτή του Πατέρα' και γιορτάζεται είτε ως θρησκευτική είτε ως οικογενειακή γιορτή, κυρίως τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη αλλά ακόμα και το Σεπτέμβριο.
Η Ημέρα του Πατέρα είναι ημέρα μνήμης και εορτασμού του μπαμπά, εκείνου του ξεχωριστού ατόμου στη ζωή μας. Συχνά ξεχνάμε τις θυσίες των πατέρων μας και το ρόλο που διαδραμάτισαν στη διαμόρφωση της ζωής μας. Η Ημέρα του Πατέρα δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη μας και τη φροντίδα για αυτόν τον άντρα, και να τον τιμήσουμε για τη χαρά και την ευτυχία που μας φέρνει. Η Ημέρα του Πατέρα είναι μια ημέρα για να τιμήσουμε όχι μόνο τον πατέρα μας, αλλά όλους τους άνδρες που λειτούργησαν ως πατρική φιγούρα στη ζωή μας - είτε ως πατριοί, θείοι, παππούδες, ή «μεγάλοι αδελφοί».

                            ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ