Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το αγαπημένο μου επιτραπέζιο είναι το φιδάκι . Το φιδάκι αποτελείται από μια μεγάλη καρτέλα , τα πιόνι και τα ζάρια . Μπορούν να παίξουν από 2 παίχτες και πάνω .
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι πολύ απλοί .
Πάνω στην καρτέλα υπάρχουν κουτάκια με αριθμούς από το 1-100. Επίσης υπάρχουν ζωγραφισμένες σκάλες και φίδια .Κάθε παίχτης ρίχνει τα ζάρια και ανάλογα με τον αριθμό που θα φέρουν μετακινεί και το πιόνι του . Αν στο τετράγωνο που θα σταματήσει το πιόνι του υπάρχει η αρχή της σκάλας μετακινείται πιο ψηλά , κοντά στον τερματισμό .Αν όμως το πιόνι του βρεθεί σε κουτάκι που υπάρχει το κεφάλι του φιδιού τότε αμέσως κατεβαίνει προς τα κάτω μέχρι το κουτάκι που βρίσκεται η ουρά του . Όποιος φτάσει πρώτος στο κουτάκι με το νούμερο 100 είναι και ο νικητής .
                                                                           Γιάννης

Το αγαπημένο μου επιτραπέζιο  παιχνίδι είναι το Genius ( Τζίνιους ) Παίζεται με 4 ή 6 άτομα .  Αποτελείται από κάρτες με χρώματα που έχουν ερωτήσεις και για μικρούς και για μεγάλους .Επίσης έχει και άλλες κάρτες , που αν μαζέψεις 5 από τις ερωτήσεις που σου κάνουν λες Genius και νικάς τελειώνοντας το παιχνίδι. Ακόμα το παιχνίδι έχει 6 πιόνια , ένα ζάρι , ένα ταμπλό , τις δυο ομάδες των καρτών και ένα χαρτί με τις οδηγίες . Το ταμπλό έχει χρωματιστά σχήματα κι αν πέσεις σε αυτά , σου κάνουν την ερώτηση ανάλογα με το χρώμα .
                                                                            Ιωάννα
Τα αγαπημένα μου επιτραπέζια παιχνίδια είναι δύο ; <<Οι κληρονόμοι 13 >> και το <<Ναι ή όχι >>
Το α΄παιχνίδι παίζεται με ένα ταμπλό και  13 πιόνια με καρτελάκια που έχουν ανθρωπάκια . Ο κάθε παίχτης παίρνει τις μισές κάρτες και ό, τι σου λέει η κάρτα εκεί πρέπει να πας σε παγίδες ή κάπου αλλού .
Στο β΄ παιχνίδι υπάρχουν  πάλι ένα ταμπλό ,  πιόνια και κάρτες . Ένας παίχτης παίρνει μια κάρτα που έχει ερωτήσεις . Δεν πρέπει όμως να απαντήσεις με ναι ή όχι . Αν απαντήσεις ναι ή όχι πας μια θέση πίσω .

                                                                      Θανάσης
Το αγαπημένο μου επιτραπέζιο παιχνίδι είναι η €UROPOLY ,που αποτελείται από ένα ταμπλό , σπιτάκια , πολυκατοικίες , ζάρια , πιόνια , κάρτες , χρήματα , κάρτες σε e- mail , και κάρτες sms .
Ένας από τους παίχτες , ορίζεται τραπεζίτης και μοιράζει σε κάθε παίκτη 150.000€ . Ο τραπεζίτης μπορεί να παίρνει μέρος στο παιχνίδι , αλλά θα πρέπει να έχει τη δική του περιουσία χωριστά από την περιουσία της τράπεζας .
Όλοι οι παίχτες ρίχνουν τα ζάρια και όποιος φέρει το μεγαλύτερο αριθμό παίζει πρώτος και ακολουθούν οι άλλοι ανάλογα με τον αριθμό που έφεραν .
Κάθε παίχτης προχωράει τόσα τετράγωνα όσα και ο αριθμός που έφερε στα ζάρια προς την κατευθυνση του βέλους της αφετηρίας .Οι κάρτες με το λάπτοπ είναι τα μηνύματα e-mail.Οι κάρτες με το φάκελο είναι μηνύματα sms και τοποθετούνται ανάποδα στα αντίστοιχα τετράγωνα στη μέση της καρτέλας.
Όταν το πιόνι ενός παίχτη σταματήσει σε ένα ελεύθερο τετράγωνο . που δεν ανήκει σε κανέναν , τότε αν νομίζει ότι τον συμφέρει η αγορά του , μπορεί να το αγοράσει πληρώνοντας στην τράπεζα την αξία του και να πάρει την κάρτα ιδιοκτησίας με την οποία αποδεικνύεται η κυριότητά του στο οικόπεδο αυτό .

                                                                                     Ειρήνη


Το καλύτερο επιτραπέζιο παιχνίδι είναι το <<Μάντεψε ποιος >>
Οι κανόνες του είναι :
Ο μικρότερος σε ηλικία παίζει πρώτος .Ξεκινά κάνοντας στον άλλο παίχτη μια ερώτηση στην οποία μπορεί να απαντήσει με ένα << ναι >> ή ένα <<όχι>>
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : Μήπως ο χαρακτήρας σου έχει μπλε μάτια ;
Αν η απάντηση είναι <<ναι >> κλείνει τα παράθυρα σε όλους τους χαρακτήρες που δεν έχουν μπλε μάτια .
Όποια κι αν είναι η απάντηση , όταν ο πρώτος παίχτης κλείσει όλα τα παράθυρα του , τότε έρχεται η σειρά του άλλου παιχτη να του κάνει μια ερώτηση. Το παιχνίδι συνεχίζετε μέχρι που ένας από τους παίχτες να είναι έτοιμος να μαντέψει . Αν μαντέψει λάθος , τότε πρέπει να κλείσει όλα τα παράθυρα σε αυτόν τον χαρακτήρα και τότε είναι η σειρά του άλλου παίχτη .
Δεν μπορούν οι παίχτες να μαντέψουν αμέσως μετά από μια ερώτηση .Πρέπει να περιμένουν να έρθει ξανά η σειρά τους . Αν ο άλλος παίχτης ψαντέψει το χαρακτήρα σου , τότε πρέπει να κρατήσεις πατημένο το κουμπί για 3΄΄ για να ακουστεί ο ήχος του πανηγυρισμού .
Αν ένας παίχτης απαντήσει <<ναι >>ή <<όχι >> αντί να πατήσει το κουμπί , τότε ο άλλος παίχτης κερδίζει ένα βαθμό .Νικητής είναι αυτός που θα βρει το χαρακτήρα του άλλου και παίρνει 2 βαθμούς .

                                                                   Βαγγέλης
Το επιτραπέζιο παιχνίδι που μου αρέσει πολύ είναι το Τζένγκα . Μπορούν να παίξουν ως πέντε άτομα . Το Τζένγκα είναι ένας πύργος με τουβλάκια . Προσπαθείς να βγάλεις μερικά τουβλάκια χωρίς να πέσει ο πύργος . Όποιος ρίχνει τον πύργο χάνει .

                                                                       Άλεξ

Το αγαπημένο ου παιχνίδι είναι το φιδάκι . Παίζεται από 2- 4 άτομα και αποτελείται από ένα ταμπλό με αριθμούς από το 1-100. Κάθε παίχτης πρέπει να φτάσεις στον αριθμό 100 πρώτος ,μέχρι το τέρμα δηλαδή .
Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι :
Αν ένας παιχτης πέσει πάνω σε μια σκάλα από την κάτω μεριά ,ανεβαίνει , ενώ άμα φτάσεις στο στόμα του φιδιού , το φίδι τον τρώει και κατεβαίνει από τη θέση που είναι στην αποκάτω .

                                                             Γιώργος
Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το bazer quiz , που παίζεται από 2-4 άτομα. Όταν έρθει η σειρά σου ανακοινώνεις τι πρέπει να κάνεις παντομίμα , γλυπτική ή σκίτσο .Προσπαθείς να κάνεις αυτό που σου ζητά όσο καλύτερα μπορείς για να κερδίσεις .
                                                               Γρηγόρης

Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το φιδάκι .Αποτελείται από πούλια , έναν πίνακα και το ζάρι . Στην αρχή ρίχνουμε ζαριές για να δούμε ποιος θα ξεκινήσει πρώτος . Οι παίχτες κινούνται πάνω στον πίνακα με τα τετραγωνάκια . Αν πέσουν πάνω σε φίδι κατεβαίνουν κι αν πέσουν πάνω σε σκάλα ανεβαίνουν . Όποιος πάει πρώτος στο εκατό νικάει .
                                                                       Μάνος