Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΔΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Κάθε Σάββατο εγώ με τους φίλους μου μαζευόμαστε  στην παιδική χαρά που βρίσκεται στα δυτικά του χωριού και ξεκινάμε με τα ποδήλατά μας για μια βόλτα στο χωριό .
Κατεβαίνοντας την Χαριλάου Τρικούπη βλέπουμε το κτίριο της κοινότητας .Στο τέλος της κατηφόρας φτάνουμε στο γραφικό λιμανάκι και κάνουμε μια στάση .Εκεί είναι δεμένα πολλά καράβια και πολλοί ψαράδες περνούν την ώρα τους ψαρεύοντας .

Λίγο πιο πέρα σε πλακόστρωτο δρόμο υπάρχουν όμορφες ψαροταβέρνες που τα τραπέζια τους φτάνουν ως τη θάλασσα .
 

Αφού πάρουμε τα ποδήλατά μας ,συνεχίζουμε τη βόλτα μας στο χωριό . Κινούμαστε κατά μήκος της οδού Ιωάννη Καρρά και φτάνουμε στην προβλήτα. Αφήνουμε τα ποδήλατά μας και καθόμαστε στα παγκάκια γύρω από τους φοίνικες και ξεκουραζόμαστε .

Στη συνέχεια περνάμε από την πλατεία , παίρνουμε ένα χυμό από το περίπτερο και κατευθυνόμαστε προς την εκκλησία .



Ποδηλατώντας στην ανηφόρα δεξιά και αριστερά βλέπουμε πολλά μαγαζιά ,φαγάδικα ,παγωτατζίδικα και εμπορικά καταστήματα .Ρίχνουμε μια ματιά στο ηρώο και φτάνουμε  στην εκκλησία .




Παρκάρουμε τα ποδήλατά μας στο πεζοδρόμιο και μπαίνουμε μέσα .Η ατμόσφαιρα είναι γαλήνια και το εσωτερικό της εκκλησίας είναι στολισμένο με πολλές εικόνες και όμορφες τοιχογραφίες .

Βγαίνοντας από την εκκλησία ανεβαίνουμε στην οδό 25ης Μαρτίου και πηγαίνουμε προς το Πασχαλάκειο .Περνάμε από το σπίτι του ιατρού Φωτάκη και σε λίγο βλέπουμε το Πασχαλάκειο , που είναι το πνευματικό κέντρο του χωριού . Εκεί κοντά υπάρχουν και τρία προσφυγικά σπιτάκια .
Με τα ποδήλατά μας φτάνουμε στην παραλιακή και συνεχίζουμε τη βόλτα μας . Ανεβαίνουμε μια μεγάλη ανηφόρα , βλέπουμε το σχολείο και πηγαίνουμε προς το γήπεδο .

Εδώ κάπου τελειώνει η σαββατιάτικη ποδηλατάδα  μας !





Οι ποδηλάτισσες και οι ποδηλάτες του Ε1