Καλώς ήλθατε !

Καλώς ήλθατε ! To e- zizania είναι ένα εκπαιδευτικό, ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό ιστολόγιο .







Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Η  μέρα ήταν γεμάτη κέφι , ζωντάνια και χαρά ! ΜΠΡΑΒΟ στα κορίτσια μας !


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ

Αφού ολοκληρώσαμε την ανάγνωση του βιβλίου << Τσιμεντένιο δάσος >> της κ. Λότη Πετροβιτς  ,ασχοληθήκαμε με ένα παραμύθι << Ο κήπος με τις 11 γάτες >>

Το παραμύθι μέσα από τα επεισόδια με ήρωες τις γάτες  μιας αυλής θα βοηθήσει τα παιδιά να διερευνήσουν τα συναισθήματα τους , να ανακαλύψουν τις αιτίες της αρνητικής συμπεριφοράς και θα συζητήσουν για τις ψεύτικες μαγικές λύσεις .

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Το αγαπημένο μου ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι το Asphalt 8Qairbone . Διαδραματίζεται σε πολλά μέρη στο Τόκιο , τη Νεβάδα  και τις Άλπεις . Οι ήρωες που κυριαρχούνν είναι τα αμάξια .
Η αποστολή είναι να περάσεις πρώτος απ΄όλους και να πάρεις χρήματα για να φτιάξεις το αμάξι σου .Στο δρόμο συναντάς πολλά εμπόδια , όπως τοίχους , αμάξια στο αντίθετο ρέυμα και φορτηγά στη μέση του δρόμου . Τα μόνα εφόδια που διαθέτουςν τα αυτοκίνητα είναι το νίτρο που τα βοηθάει να πηγαίνουν πιο γρήγορα .
Ο αντίπαλος πολλές φορές προσπαθεί να σε τρακάρει και να σου πάρει το νίτρο .Για να τους αποφύγεις κάνεις διάφορους ελιγμούς ή κάνεις άλματα .
Το παιχνίδι τερματίζεται άμα πάρεις όλα τα αστεράκια και ανοίξεις τα πακέτα των αγώνων .

                                          Γιάννης

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι το GTA Episodes Liberty City . Οι αποστολές του ήρωα είναι δύσκολες και πολλές .Πρέπει να σκοτώσει κάποιους κακούς και να πάρει ένα αυτοκίνητο ή ένα χαρτοφύλακα με λεφτά .Μόλις πάρει το αυτοκίνητο ή τον χαρτοφύλακα τον κυνηγάνε αμάξια για να του τα πάρουν .Μερικές φορές τον κυνηγάνε και αστυνόμοι .
Διαθέτει πολλά όπλα όπως  μπαζούκας , βόμβες , ούζι , σνάιπερ , AVC -47 . Χρησιμοποιεί καινούρια αλλά και παλιά όπλα , πολύ μοντέρνα αυτοκίνητα , ελικόπτερα και μηχανές .


Για να τερματισετει το παιχνίδι πρέπει να τελειώσεις όλες τις αποστολές και να πάρεις όλα τα αμάξια και τις βαλίτσες .
                                                       Θανάσης

Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το Minecraft και αποτελείται από δισεκατομμύρια pixels .Oι ηρωες είναι ο Steve και οι φίλοι του που δουλεύουν μαζί του σε ορυχείο .



Ο κακός του παιχνιδιού ο Herobrive με τη βοήθεια των σκελετών , των ζόμπι και πολλών άλλων τους σκοτώνει όλους εκτός από τον Steve  που ξεκινάει τις προετοιμασίες για να πάρει εκδίκηση . Τα τέρατα  τον εμποδίζουν .Πρέπει να φτιάξει ένα σπίτι για να προφυλαχτεί .Μπορεί να σκάψει και να βρει διαμάντια , ρουμπίνια , σίδερο , χρυσό , κοκκινόπετρες και κάρβουνο για να φτιάξει στολή και σπαθί .
Το παιχνίδι αυτό μπορείς να το παίζεις ώρες πολλές και σε κρατάει συντροφιά .

                                                                   Γρηγόρης

Το παιχνίδι που έχω στο τάμπλετ και το παίζω πολύ συχνά είναι το Drag racing
Οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού είναι δυο αμάξια διαφορετικά που κάνουν αγώνα και όποιος  τερματίσει πρώτος παίρνει λεφτά .


Όταν ανοίγω το ταμπλετ , μπαίνω αμέσως στο παιχνίδι. Παίρνω την lamborgini από το γκαράζ και αρχίζω να παίζω . Πρώτα πατάω το γκάζι και όταν το φανάρι δείχνει πράσινο , ξεκινάω .Όταν το κοντέρ φτάσει στο πράσινο πρέπει να αλλάξω ταχύτητα με το δεξί κουμπί .
Το παιχνίδι τερματίζει όταν ένα από τα δυο αμάξια βγαίνει πρώτο .

                                                                     Θανάσης

Το αγαπημένο μου ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι το <>.
Ο ήρωας είναι ο Chris και το παιχνίδι διαδραματίζεται στην ζούγκλα . Η αποστολή του ήρωα είνα να περάσει τις πίστες .Τα εμπόδια που πρέπει να προσπεράσει είναι δέντρα , στροφές , οι λύκοι που τον κυνηγάν , να περάσει τον τοίχο και να πηδήξει πάνω από τις λίμνες . Τα εφόδια που έχει είναι τα αερόστατα για να πετάει τα  λεφτά που μαζεύει για να ελευθερώσεις τους άλλους παίχτες Τα εμπόδια τα περνάει πηδώντας , στρίβοντας , σκύβοντας και κολυμπώντας .
Το παίζω συνήθως τις απογευματινές ώρες , περνάω καλά και ξεκουράζομαι .
                                                                     Βαγγέλης


Το αγαπημένο μου ηλεκτρονικό παιχνίδι που παίζω στο νιτέντο είναι το Mario party 2.0 .Oi ήρωες είναι ο Mario Και ο Monkey που είναι αντίπαλοι και κάποια άλλα μικρά πλασματάκια που άμα τα ακουμπήσει ο Μario  χάνει τη ζωή του .Η αποστολή του Mario  είναι να πάει σε ένα κάστρο για να ελευθερώσει την πριγκίπισσα . Για να φτάσει όμως εκέι πρέπει να περάσει 50 πίστες . Τα εμπόδια που συναντάει είναι τριά , τα καρφιά , η φωτιά και τα μικρά πλασματάκια . Αν καταφέρει ο Mario  και πάρει ένα λουλούδι που είναι πάνω σε ένα βράχο ,τότε μπορεί να πυροβολήσει διάφορα πλασματάκια .
Το παιχνίδι τερματίζεται όταν ο mario καταφέρει να σκοτώσει τον Monkey και πά

ρει την πριγκίπισσα από το κάστρο .


                                                                  Αναστασία

Το παιχνίδι που παίζω στον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι το san Andreas . Ο ήρωας κινείται

στη Αμερική . Οι αποστολές του είναι διάφορες και τα εμπόδια που συναντάει είναι οι συμμορίες και η αστυνομία .Τα εφόδια δεν τα έχει από την αρχή αλλά τα αποκτάει στην πορέια .Τα εμπόδια τα περνάει όταν σκοτώνει τους αντιπάλους του .Το παιχνίδι τερματίζεται όταν σκοτώνεται ο ήρωας . Το παιχνίδι αυτό το παίζω όταν έχω ελεύθερο χρόνο .


                                                                   Αλέξανδρος 
Το  <> είανι το αγαπημένο μου ηλεκτρονικό παιχνίδι που ξεκινάει με έναν παίκτη που με την ομάδα του κάνει πόλεμο με την αντίπαλη ομάδα . Στο παιχνίδι ακόμα και κάποια ζόμπι προσπαθούν να μπουν στο σπίτι σου και όλοι είναι μόνοι τους και προσπαθούν να σκοτώσουν ο ένα ςτον άλλο . Ο παιχτης μπορεί να αγοράσεις τα καλύτερα όπλα ΑΚ -47 , ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ , g-18 cobra και άλλα . Ο αντίπαλος άμα σκοτώσει τον αντίπαλό του μπορεί να του πάρει το όπλο . Το παιχνίδι τερματίζεται όταν η ομάδα του παίχτη νικήσει .

                                                                 Γιώργος

ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟΛΕΞΟ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ

ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Οι  μηχανές μας εξυπηρετούν αλλά και μας βλάπτουν .
Μας βοηθούν πολύ στην καθημερινότητά μας γιατί μας διευκολύνουν στις δουλειές μας και μας ξεκουράζουν κι έτσι  έχουμε περισσότερο ελεύθερο  χρόνο.Μας βοηθάνε να επικοινωνούμε πιο εύκολα και πιο γρήγορα , μας ψυχαγωγούν και μας ενημερώνουν .
Οι μηχανές παράγουν περισσότερα αγαθά , βοηθούν στην ιατρική και στη βελτίωση της ζωής μας  .Ακόμα με τις μηχανές μπορούμε να κάνουμε πιο γρήγορες και φθηνές αγορές .

Όμως οι μηχανές κλέβουν τις δουλειές των ανθρώπων και έτσι αυξάνεται η ανεργία . Τέλος μερικές φορές αντί να μας υπηρετούν , τις υπηρετούμε εμείς .Γινόμαστε <<δούλοι τους . >>

Οι μηχανές μπορούν να μας προσφέρουν πολλά αρκεί να ξέρουμε να τις χρησιμοποιούμε σωστά .
                                                         ομάδα μαθητών

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ (1944-1959)


Το 1944 η μεγάλη μας τραγωδός Κατίνα Παξινού, τιμάται με το Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία
"Για ποιόν χτυπάει η  καμπάνα".



O Β’ Παγκόσμιος πόλεμος τελειώνει, οι δυσκολίες όμως, συνεχίστηκαν μέχρι το 1950 λόγω των εμφυλίων πολέμων. Από τότε όμως και μετά ο κινηματογράφος χαράζει μια σταθερή πορεία και τραβάει το ενδιαφέρον του κοινού που γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ (1950 )

Ένας φτωχός τσαγκάρης στην Πλάκα, κάποτε πριν χρόνια καλός οικογενειάρχης, έχει καταντήσει μεθύστακας και περίγελο της γειτονιάς εξαιτίας του χαμού του γιου του στο πόλεμο του 1940.
Όταν η όμορφη κόρη του ερωτεύεται το νεαρό, όμορφο και γοητευτικό προϊστάμενό της, που είναι ένα παιδί πλούσιας οικογένειας, κάνει το παν για να ξεπεράσει το πάθος του, να σταθεί σωστός πατέρας και να μην εκθέσει την κόρη του.


 Όμως το πάθος του για το αλκοόλ είναι πού μεγάλο, τόσο που ούτε η αγάπη για την κόρη του δεν μπορεί να το σταματήσει, συν το γεγονός πως και οι άνθρωποι γύρω του, στην γειτονιά, αντί να τον βοηθήσουν να το σταματήσει, κάνουν ότι μπορούν για να τον ρίξουν πιο βαθιά στο πάθος του και να γελάνε μαζί του. Αισθανόμενος το πόσο κακό κάνει στους ανθρώπους γύρω  του αποφασίζει να  βάλει τέλος στη ζωή του.

ΕΝΑ  ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ( 1952)

Ο Μανώλης Σκουντρής ένας τσιγκούνης αλλά πιστός σύζυγος, είναι παντρεμένος επί δώδεκα χρόνια με τη Βέτα, χωρίς ποτέ να της έχει πάρει ούτε ένα δώρο. Ένα βράδυ ο συνέταΙρος του Γιώργος τον πείθει να βγουν οι δυο τους, με δύο όμορφες Ελληνοαμερικάνες, την Μάργκαρετ και την Έβελυν και να διασκεδάσουν.

Ο Μανώλης, διστακτικός στην αρχή, μόλις πιει 2-3 ουισκάκια θα μετατραπεί σε έναν ασυγκράτητο χουβαρντά.

Καλωσορίζουμε το καρναβαλι .......στα Γερμανικά

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

               ΤΑΙΝΙΑ :   ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ....ΜΕ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

Βρες τον άγνωστο και βάλε καλάθι


Βρες τον άγνωστο  και βάλε γκολ


ΜΑΣΚΕΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ

Ξεκινήσαμε την κατασκευή αποκριάτικης μάσκας  με αλουμινόχαρτο , εφημερίδες και ατλακόλλα και θα την ολοκληρώσουμε στο επόμενο μάθημα .

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ :Το τέλος ....

Τελειώσαμε σήμερα την ανάγνωση του μυθιστορήματος
<< Το τσιμεντένιο δάσος >>.
Στη συνέχεια στα πλαίσια της επεξεργασίας του θέματος που μας παρουσίασε η συγγραφέας του <<ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ >>, Λότη Πέτροβιτς , θα διαβάσουμε ένα  παραμύθι-εργαλείο για την πρόληψη των ναρκωτικών με τον τίτλο  
<< Ο ΚΗΠΟΣ  ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ >>  .
Σήμερα όμως μέσα από τις ζωγραφιές μας , δώσαμε το  τέλος-θάνατο  του κακού λύκου του κ. Λυκίδη


ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Η  σύλληψη της Κόννης στο αεροδρόμιο και η καταδίωξη του Λυκίδη από την αστυνομία .



Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ : Ο γίγαντας

Το τραγούδι << Ο γίγαντας>> είναι από το δίσκο του Γιάννη Μαρκόπουλου
<<ΧΡΟΝΙΚΟ>> , που κυκλοφόρησε στα χρόναι της δικτατορίας .
Ο στιχουργός Κ.Μύρης με το <<ΧΡΟΝΙΚΟ >> κάνει αναφορά σε συγκεκριμένες περιόδους της ελληνικής ιστορίας .
Μέσα από τους στίχους του που αναφέρονται στον μύθο του Προμηθέα  , με μια δεύτερη ανάγνωση , ξεπηδούν μηνύματα που λειτούργησαν συνθηματικά και ανατρεπτικά  στο ακροατήριο εκείνης της δύσκολης εποχής .




Στα πίσω χρόνια τα πικρά
οπού φωτιά δεν είχε
ο κόσμος στις βαθιές σπηλιές
τ’ αλέτρι δεν κατείχε.

Μα μιαν αυγή, μια Κυριακή
μια `πίσημον ημέρα
γεμίσανε τα φυσερά
λυτρωτικόν αέρα.

Κατέβηκεν ο Γίγαντας
μ’ ένα δαδί στο χέρι
έριξε φώτα στις σπηλιές
και χάρηκε τ’ ασκέρι.

Πήραν φωτιά τα σύδεντρα
τα σίδερα ελυγίσαν
η γης οργώθηκε καλά
και τα φυτά εκαρπίσαν.

Πρωί πρωί τον πιάσανε
το γίγαντα και πάνε
στον Καύκασο ξημέρωνε
τρία πουλιά περνάνε.

Πουλιά μου διαβατάρικα
τι βλέπετε στις στράτες,
τι κουβαλάει ο γίγαντας
στις σιδερένιες πλάτες;

Μπροστά πηγαίνει ο σιδεράς
με το σφυρί στο χέρι,
ξωπίσω του ο κλειδαράς
της μοναξιάς του ταίρι.

Ο πιο μικρός ο πιο σκυφτός
ο πιο σκληρός στο πλάι
αυτός κρατάει τα σύνεργα
γελάει μα δε μιλάει.

Καρφώσανε το γίγαντα
στο βράχο του Καυκάσου
τρία πουλάκια πέρασαν
και του `λεγαν: Στοχάσου

 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Σε ένα χάρτινο φίλμ μήκους δύο μέτρων αποτυπώσαμε  τους σταθμούς  του πρώιμου ελληνικού κινηματογράφου(1905-1944 )  









Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΦΙΝΙ :Το όμορφο θαλάσσιο θηλαστικο

ΠΩΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙ

ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

Η εξίσωση είναι μια ισότητα που περιέχει έναν άγνωστο αριθμό .

 Θα μπορούσαμε να συμβολίσουμε την εξίσωση με μια ζυγαριά που στον ένα δίσκο της θα πρέπει να προσθέσουμε μια ποσότητα για να μπορέσει να ισορροπήσει .




Επέλεξε  πρόσθεση (+) , συμπλήρωσε τον αριθμό που λύνει την εξίσωση 
και πάτα enter

ΤΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

H MAXH ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ

ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

ΤΑΙΝΙΑ :ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ

Για  τον  Μάνο  που ζήτησε να δει ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με θέμα την ελληνική επανάσταση .

ΜΑΝΤΩ  ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ (1971) με την Τζένη Καρέζη και τον Πέτρο Φυσσούν


ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ( 1972 ) με τον Χρήστο Πολίτη και την κάτια Δανδουλάκη


Η ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ με την Ειρήνη Παπά

Η ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΕΥΚΡΑΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ    ΑΛΛΑΓΗ 
 

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ …..από το 1906 ως το 1944


   Οι πρώτοι Έλληνες κινηματογραφιστές είναι οι αδερφοί Ιωάννης και Μιλτιάδης Μανάκια ,που εργάζονται ως φωτογράφοι στα Γιάννενα .
Η πρώτη τους ταινία είναι οι υφάντρες .
Χρονολογείται από το 1905 και αντλεί το θέμα της από το χωριό καταγωγήςτωνν Μανακια , την Αβδέλλα Γρεβενών . Πρωταγωνίστρια είναι η γιαγιά τους
116 χρονών και η ταινία γυρίστηκε στην αυλή του σπιτιού τους.

 
Το 1906 γυρίζουν μια ταινία με σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα
Το 1911 κινηματογρφαούν ένα ντοκυμαντερ , την επισκεψη του προτελευταίου σουλτάνου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας Μεχμέτ Ρεσατ του Ε΄  στη Θεσσαλονίκη .
Το 1912 αποθανατίζουν σε ταινία την είσοδο του βασιλιά Κωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ 
Το 1911 παρουσιάζεται στην κινηματογραφική οθόνη η << Γκόλφω >>

ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ



              

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ ΖΩΑ

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

                       περάσαμε     ΥΠΕΡΟΧΑ !!!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΝΕΞΕΔΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΠΟΎΛΙΑ


Μαθαίνουμε να ακούμε και να τραγουδάμε παραδοσικά τραγούδια γιατί το παραδοσιακό τραγούδι  είναι πάντα ποιοτικό .

ΑΣΤΕΙΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΙΤΣΕΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ :Water works-ClockRacer

Αύριο  εκδρομή .... Σήμερα  παίζουμε !!





ΑΦΙΣΑ :Τα αστέρια του βωβού κινηματογράφου

Ολοκληρώσαμε την ενότητα του βωβού κινηματογράφου με την κατασκευή της αφίσας
     <<  Τα αστέρια του βωβού κινηματογράφου >>

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ


         ΚΑΝΕ  ΚΛΙΚ  ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ και συμπλήρωσε τις προστακτικές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ -ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ

ΛΙΛΙΠΟΎΠΟΛΗ

Ο "Σιδερομάσας" είναι ένα μηχάνημα ή εργοστάσιο που όλοι το καμαρώνουν και το θαυμάζουν. Καταβροχθίζει πετρέλαιο, βενζίνη , κοκ κλπ και παράγει τα πάντα, ότι θέλουν οι καταναλωτές.
O Σιδερομάσας συμβολίζει τη σύγχρονη βιομηχανία που σπαταλά τους φυσικούς πόρους για να παράγει προϊόντα, που πολλά από αυτά είναι και άχρηστα. Το Σιδερομάσα τον θεοποιούν και ζητωκραυγάζουν οι τεχνοκράτες και οι υπερκαταναλωτές προϊόντων. Από την άλλη , όμως, υπάρχουν κι αυτοί που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος και αντιδρούν στις ορέξεις των τεχνοκρατών...

ΤΡΙΩΔΙΟ

                                       Άνοιξε  το Τριώδιο ......  Καλές    αποκριές

ΖΩΑ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΚΑΙ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ (1)



                        ΑΣΚΗΣΕΙΣ ( κλικ   στις εικόνες )









Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΤΡΑΓΟΥΔΙ :Τσάρλυ Τσαπλιν


Η  Ελλάδα στη Eurovision το 1978  τραγουδούσε  << Τσάρλυ Τσάπλιν >> δια στόματος Τάνιας Τσανακλίδου

ΠΑΙΧΝΙΔΙ :Maze Grazy



Βοήθησε τον Μαξ να βρει την έξοδο από την πυραμίδα

πριν τελειώσουν όλες οι προμήθειες του .

Για  τον  Θανάση  και τον Μανώλη  .ΚΑΛΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ο μοναδικός

Ήταν  8 Φεβρουαρίου  του 1980 , όταν μάθαμε τα  μαύρα μαντάτα .
Χάθηκε ο Νικος , ο <<Αρχάγγελος  της Κρήτης >>.
Όλοι παγώσαμε στο άκουσμα του αναπάντεχου νέου . Ήταν η καθαρή κρητική φωνή , που αγαπήσαμε πολύ .
.................Πέρασαν χρόνια από τότε............
Κι όμως δεν τον ξεχάσαμε ποτέ , τον ακούμε με το ίδιο πάθος ,σαν να βρίσκεται ανάμεσά μας !